• slider
  • home_slider2
  • home_slider3
  • home_slider2

LEGLO "E"


Leglo je skoteno 24. in 25.2.2021

9 mladičkov; 4 črni samčki, 2 črni samički, 3 črnorjave samičke

ENORMOUS OCEAN BREEZE - "RIVA"


STARŠA: Enormous Brilliant Vegas × Steinroller Odd-Leif
PLEČNA VIŠINA: 63 cm
DM TEST: N/N
LOKUSI: D/D, E/e
PREGLED OČI: Prosta vseh dednih očesnih bolezni
PREGLED SRCA: Prosta vseh dednih srčnih bolezni
PREGLED ŠČITNICE: Brez posebnosti
OCENA KOLKOV: HD A/A, brez znakov displazije
IZPITI/ŠOLANJE: PMP, B-BH, ZTP (SLO)
RAZSTAVNI USPEHI: Mednarodna prvakinja, Veleprvakinja Slovenije, Veleprvakinja Hrvaške, Slovenska razstavna prvakinja, Hrvaška razstavna prvakinja, Avstrijska mladinska prvakinja, Slovenska mladinska prvakinja, Mladinska prvakinja Hrvaške v lepoti, Klubska mladinska prvakinja '17 + JBOB, Alpenjugendsiegerin '17
Več o Rivi lahko preberete tukaj

ELUTZ GROFJE CELJSKI - "LUC"


STARŠA: Idalgo vom Julienhof × Cheyenne Grofje Celjski
PLEČNA VIŠINA: 67 cm
DM TEST: N/N
LOKUSI: D/D
PREGLED OČI: Prost vseh dednih očesnih bolezni
PREGLED SRCA: Prost vseh dednih srčnih bolezni
PREGLED ŠČITNICE: Brez posebnosti
OCENA KOLKOV: HD A/A
IZPITI/ŠOLANJE: A, B-BH, NZB, ZTP (SLO)
RAZSTAVNI USPEHI: Slovenski razstavni prvak, Klubski prvak '18, BOS IHA Graz '20, V1 CAC Klubska razstava '19; 6x CAC, 3x CACIB, 3x BOS, 1x BOB

MLADIČI

 

IME

BARVA

DRŽAVA

TESTI/USPEHI

SLIKE

Extreme

črn

Slovenija

DM N/N, lokus D/D

Emil

črn

Nemčija

DM N/N, lokus D/D

Epic

črn

ZDA

DM N/N, lokus D/D

Elliot

črn

Belgija

DM N/N, lokus D/D

Eevee

črna

Hrvaška

DM N/N, lokus D/D

Envy

črna

ZDA

DM N/N, lokus D/D

Elektra

črna z ožigi

Italija

DM N/N, lokus D/D, Best baby IT Special show '21

Ebony

črna z ožigi

Slovenija

DM N/N, lokus D/D

Enigma

črna z ožigi

Slovenija

DM N/N, lokus D/D

O ELUTZU...

Ultrazvočni pregled je potrdil naše domneve. Mladički so na poti, kotitev je pričakovana konec februarja. Oče pričakovanega legla je mlad, vendar zelo perspektiven samec, Elutz Grofje Celjski - klicno Luc. Ker bo to njegovo prvo leglo, ga v nadaljevanju malce obširneje predstavljamo.

Luc je 3 leta star družinski hovi. Vzrejni pregled je opravil z odliko in si prislužil veliko sodniških komplimentov glede karakterja in izgleda. Je zelo "skuliran", karakterno je zelo stabilen, samozavesten, neobremenjajoč, sproščen, zelo igriv z dobro izraženim plenskim nagonom, prijazen je do tujcev, otrok in ostalih psov. S svojim lastnikom se redno potepa po gorah, teče ob kolesu, njegova velika strast pa so IGP treningi. V kolikor izpit IGP1 ne bi bil odpovedan zaradi Corona virusa, bi imel ta izpit že "pod streho".

Glede na sodniško oceno vzrejnega pregleda po zunanjosti ustreza kriterijem "močnega tipa" (plečna višina 67cm, obseg zapestja 15cm). Ima lepo močno glavo s korektnim stopom, pravilen škarjast ugriz s popolnim zobovjem (nobenega manjkajočega ali dvojnega zoba), ustne priležene, oči srednje rjave barve, odlično izražen pigment, ušesa ima pravilno nastavljena, nošena in pravilne dolžine. Telo je pravilnih proporcij, vrat korektne dolžine, prsni koš primerno razvit, hrbtna linija izredno močna in ravna - tako v stoji, kot v gibanju, rep je pravilne dolžine, brez anomalij in pravilno nošen. Prednje ter zadnje noge so ravne, paralelne z dobro okotenostjo. Ožigi so korektni, brez beline na prsih.

Luc se je udeležil 6 razstav in vsakokrat je zasedel prvo mesto v razredu. Njegov prvi razstavni dan se je končal z osvojenim nazivom Klubski prvak 2018 in najlepši samec razstave. Le nekaj mesecev kasneje je, kot najmlajši v razredu prvakov, zasedel prvo mesto na Specialni razstavi za hovawarte 2019. Spomladi 2020 je na razstavi v Grazu postal najlepši samec razstave.

BREJOST

19.2.2021 | Le še nekaj dni nas loči od Rivine kotitve. Riva se še vedno počuti dobro, sprehode smo sicer že občutno skrajšali, njena teža trenutno znaša 47,3kg kar pomeni, da je pridobila 11kg. Sobo za mladičke oziroma kotilnico smo že pripravili, sedaj lahko samo še čakamo...

28.2.2021 IMAMO MLADIČKE

Riva je v noči s srede (24.2.) na četrtek (25.2.) skotila 9 mladičkov, od tega 4 samčke (vsi črni) ter 5 samičk (2 črne in 3 črne z ožigi). Kotitev je potekala popolnoma brez zapletov. Riva in mladički se počutijo odlično ter lepo pridobivajo na teži. Samčki so črn, oranžen, rumen in lila trakec, samičke pa moder, rdeč, roza, zelen ter vijolčen trakec. Več fotografij si lahko pogledate v albumu: "E" leglo - dan 2.

Imena:
Samčki: Extreme, Emil, Elliot, Epic
Samičke: Enigma, Elektra, Ebony, Eevee, Envy

8.3.2021 PRVI TEDEN

Prvi teden oziroma sedaj že 11 dni je za nami. Mladički napredujejo odlično, teže se gibljejo okoli 1200g. Pri nekaterih se je odpiranje oči že začelo, preostali bodo sledili vsak čas. Prvič smo postrigli krempeljčke. Vse bolj spretno, vendar še vedno precej nerodno, kobacajo po kotilnici, prvi koraki so vse bolj stabilni. Več fotografij je v albumu na povezavi: "E" leglo - dan 11.

13.3.2021 DRUGI TEDEN

Dnevi hitro minevajo. Trenutno so mladički stari dobra dva tedna. Vsi imajo že odprte oči, opazili smo prve poiskuse igre, vse bolj so glasni in okretni. Vsi zelo lepo napredujejo, teže se gibljejo med 1,7kg - 2kg. Več fotografij je v albumu na povezavi: "E" leglo - dan 16.

. .

29.3.2021 ČETRTI TEDEN

Mladički so stari dobre 4 tedne. V tretjem tednu smo umaknili kotilnico in jim postavili prvo igralnico. Le to bomo kasneje še povečali, dobili bodo seveda tudi zunanje igrišče.

Vse bolj so aktivni, živahni in spretni pri igri. Že v tretjem tednu smo začeli z uvajanjem nove hrane, sedaj imajo manj kot polovico dnevnih obrokov pri Rivi. Obožujejo prav vse, razne mlečne kašice, surovo mleto govedino, namočene Starter briketke... počasi bomo začeli dodajati še kaj drugega. Še vedno ne vemo, kdo je kdo oziroma čigav je kdo, saj smo njihove karakterje šele začeli dobro spoznavati. "E" leglo - 4. teden.

. .

. .

3.4.2021 PETI TEDEN

Tudi peti teden je bil zelo pester. Sprejeli smo precej obiskov, hvala vsem našim prijateljem, ki z obiski pomagajo skrbeti za odlično socializacijo mladičkov. Obiskala nas je tudi družina Elutza, očeta mladičkov, nad videnim so bili več kot navdušeni. Uspeli smo narediti par fotografij...

Mladički so cel teden uživali v zunanjem igrišču, imeli so prvo "uradno" fotografiranje....

... spoznali so ogromno novih zvokov, vonjav... Zelo smo veseli, da so vsi mladički že prvi dan brez problema osvojili celotno igrišče in vsa igrala, vsi so zelo pogumni, zvedavi ter neobremenjujoči. Še vedno ne vemo, kdo je kdo, oziroma čigav je kdo.

Naša Naya je mladičke kar posvojila in z njimi cel dan uživa na igrišču, medtem ko Riva rajši nadzoruje okolico.

Več fotografij si lahko pogledate v albumu: "E" leglo - 5. teden + Elutz obisk.

. .

14.4.2021 ŠESTI TEDEN

Mladički že več kot odlično obvladajo igrišče, vse bolj smo uspešni pri navajanju na sobno čistočo, socializacija poteka v polnem zagonu...

Portreti posameznih mladičkov, stari so 6 tednov.

Še nekaj utrinkov... Veseli smo, da prav vsi mladički napredujejo odlično, leglo je zelo enakomerno, tako po teži, napredku, temperamentih mladičkov...

Več fotografij si lahko pogledate v albumu: "E" leglo - 6. teden.

22.4.2021 SEDMI TEDEN

Sedmi teden je bil zelo pester. Mladički so bili veterinarsko pregledani, čipirani in cepljeni. Zahvaljujemo se "naši" veterinarki Ani Zaninovič, ki je tudi tokrat mladičke pregledala kar pri nas doma.

Portreti posameznih mladičkov - teden 7 - končno vemo, kdo je kdo oziroma kdo gre kam...

Pregled vzrejne referentke smo tokrat opravili online, vsi mladički imajo pravilen ugriz, vsi pregledi srčkov so bili b.p., konice repov so anatomsko pravilne... skratka, ugotovljene ni bilo nobene pomanjkljivosti.

Ponovno se je izkazalo, da je domove po naših kriterijih v Sloveniji težko najti, zato v Sloveniji ostajajo le trije mladički. Kam bodo odpotovali preostali pa malce kasneje....

27.4.2021 OSMI TEDEN

Osmi teden je zaznamoval odhod mladičkov v nove domove. Na naše veselje bomo z nekaterimi mladički uživali še nekaj tednov, dokler ne bodo dovolj stari za potovanje čez mejo oziroma čez lužo. Ponovno smo imeli veliko obiskov, med njimi tudi družino očeta mladičkov... Za vse mladičke smo seveda pripravili poslovilne paketke. Konec osmega oziroma v začetku devetega tedna so nas tako zapustili: Eevee, Enigma, Ebony ter Extreme.

NAJAVA

RODOVNIK

Copyrights © Psarna ex Horto Albo. Vse pravice pridržane.