• slider
  • home_slider2
  • home_slider3
  • home_slider2

Enormous Surprise Surprise


STARŠI: Enormous Know How x Falko des Trois Petits Diables
RODOVNIK:
POLEŽENA: 28.4.2018
ŠTEVILKA RODOVNIKA: PKR II-133780, SLRHw 000377
PLEČNA VIŠINA IN TEŽA: 63cm in 33kg
DM TEST: N/N
LOKUS D: D/D
DNK PROFIL: izdelan (ISAG)
PREGLED OČI: prosta vseh dednih očesnih bolezni
PREGLED SRCA: prosta vseh dednih srčnih bolezni
PREGLED ŠČITNICE: pregledana (4/2021), brez posebnosti
OCENA KOLKOV: HD A/A
IZPITI/ŠOLANJE: NZB/PMP, IPS A, BBH, BGH 1, ZTO (SLO)

RAZSTAVNI USPEHI: Mednarodna razstavna prvakinja C.I.E., Madžarska razstavna prvakinja HSCH., Veleprvakinja Slovenije GR.CH.SLO., Slovenska razstavna prvakinja CH.SLO., Hrvaška razstavna prvakinja CH.HR.I., Slovenia Winner '20, Winter Winner '20, 4 Rivers Winner '19, Mladinska prvakinja Slovenije JCH. SLO., 2nd best female na Klubski razstavi '19, JBOB na Specialni razstavi '19; 11x BOB; 1x BOS; 12x CACIB, 3x JBOB

VZREJNI PREGLED: Opravljen 21.6.2020 pri B. Razpotnik, M. Zidar.

LEGLA: Leglo "S", skoteno 18.6.2021; info info | Leglo "T" je načrtovano poleti 2022

---------------------------------------------------------------------------- O NAYI -------------------------------------------------------------------------------

Naya je moja tretja in naša četrta hovawartka. Njeno polno ime je Enormous Surprise Surprise, klicno Naya, kar naj bi pomenilo nekaj svežega, novega. In ravno to, nekaj novega, sem močno potrebovala, da zapolni praznino, po mnogo prezgodnji izgubi moje druge hovawartke Avere. Naya se je skotila 28.4.2018 v psarni Enormous na Poljskem. Torej 4 dni po mojem rojstnem dnevu, zato je to s strani moje družine nekako tudi pozno darilo za rojstni dan. Njena starša, mama - Enormous Know How in oče - Falko des Trois Petits Diables, skupaj tvorita čisto nemški rodovnik. Z Nayino vzrediteljico smo že kar nekaj let v kontaktu, saj naša Riva prihaja ravno tako iz njene psarne, zato smo jo z zanimanjem za mladiča razveselili, saj je po njenih besedah naš dom, sanjski dom za mladička iz njene psarne. Po prihodu domov je Riva Nayo zelo lepo sprejela. Skupaj že hodimo na krajše sprehode. Naya že radovedno in brez težav spoznava okolico, nove pasje prijatelje in ljudi.

Naya je korajžno zakorakala v 18 mesec starosti. Razvija se po mojih pričakovanjih. Je prijazna, zvedava in zelo igriva psička. Spomladi sva uspešno opravili tečaj za ISP A in ga zaključili z izpitom A z 98 točkami. Odlična navezanost, odlična pozornost, zelo vesela in temperamentna psička so bile besede sodnika Mirana Marša. Uspešno sva zaključili mladinski šampionat Slovenije, se udeležili kar lepega števila razstav, kjer je prejela same odlične ocene z lepimi opisi. Zaključila je tako slovensko kot hrvaško prvaštvo in odprla mednarodno prvaštvo. Septembra sva ponovno »začele guliti šolske klopi« priprave za izpit BBH so v polnem teku. Oktobra sva uspešno opravili Pregled mladih psov, katerega je Naya opravila več kot odlično. Opravili sva zdravstvene teste za DM, rezultat je odličen – DM N/N, naredili profil DNA, testirali barvni lokus D, rezultat D/D. Slikali smo tudi že kolke - HD A/A. V marcu sva zaključila tečaj za BBH izpit in le tega tudi uspešno opravila z odliko - najboljša BBH poslušnost dneva.

Pozimi sva pridno trenirali za izpit BHG1, katerega sva 8.3.2020 tudi uspešno opravili. Junija je Naya, kot prava profesionalka, opravila vzrejni pregled – ZTP in spomladi 2021 planiramo njeno prvo leglo. Udeležili sva se kar precejšnjega števila razstav, tako je Naya postala še Mednarodna prvakinja v lepoti, Veleprvak Slovenije v lepoti in Madžarska razstavna prvakinja.

Naya je karakterno izredno prijazna in igriva psička. Obožuje šolske treninge, poslušnost je njena specialnost in žogica glavna nagrada. Rada se »borba« z Rivo in ostalimi družinskimi člani za igrače, iz kongov prav mojstersko pobira priboljške. Prijazna je do vseh kužkov, medtem, ko ji ptice in mačke na travnikih predstavljajo vir zabave. Izredno rada se pocrklja pri vseh družinskih članih in prijateljih. Do tujcev je na začetku rahlo rezervirana a ko jo osvojijo s prvim metom žogice ali prvim potegom za igračo, se znova in znova neutrudno vrača nazaj po »daj še«. Naya je, lahko bi rekla, naš družinski klovn, saj s svojim vsakodnevnim »petjem« vsakemu od nas pripoveduje dnevne dogodke, vedno vesela in prisrčna hovawartka, ki nam vsak dan posebej naredi nepozaben.


Copyrights © Psarna ex Horto Albo. Vse pravice pridržane.